it Zöldnet

Megújuló energia adatbázis


Atád-Technic Kft
Cím: 7562 Segesd, Kossuth L.u.108.
Telefon: 82/598 004; 20/9517-507
Fax: 82/598-005
Email: info@atad-technic.hu
Weblap: www.atad-technic.hu
Kapcsolattartó: Borondics Dénes
Beszélt nyelvek: angol
Saját gyártású napkollektorokat forgalmaz és épít be, emellett épületgépészettel, gázenergiával is foglalkozik. A profiljába tartozik még a melegvíz-előállítás, fűtésrásegítés napenergiával (napkollektor), szilárd biomassza hasznosítás (kazán, faapríték, brikett, pellet, stb.), illetve a tanácsadás és kutatás-fejlesztés az épületgépészet és gázenergia területén.
1. Megújuló 1.2 Napenergia
AVERMANN-HORVÁTH Kft.
Cím: 7570 Barcs, Drávapart u.2
Telefon: 30/248-3055
Fax: 82/463-169
Email: info@avermann-horvath.hu
Weblap: www.avermann-horvath.hu
Kapcsolattartó: Horváth Péter
Beszélt nyelvek: angol, német
A hulladékgazdálkodásban jelentkező új elvárásoknak berendezéseink folyamatos fejlesztésével a technikai fejlődés legmagasabb szintjén kívánunk megfelelni.Cégünk teljes körű tervezési, gyártási, szállítási, telepítési, karbantartási, szervizelési és pénzügyi (vásárlás, bérlet, lízing) szolgáltatást kínál. Ezen elvárásokat a helyi sajátosságokhoz alkalmazkodva a több évtizedes tapasztalattal, a legmodernebb technológiával kívánjuk teljesíteni.
3 Környezetvédelmi technológiák 3.1 Hulladékgazdálkodás
Baranyasolar Kft.
Cím: 7621 Pécs, Jókai u.30
Telefon: 20/400 5300
Fax:
Email: info@baranyasolar.hu
Weblap: www.baranyasolar.hu
Kapcsolattartó: Münster Tamás
Beszélt nyelvek:
2007 óta foglalkozunk napkollektorok, napelemek, fatüzelésű kazánok forgalmazásával. 2007-2011 között sok rendszert telepítettünk, így nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk a témában. Emellett foglalkozunk energetikai tanúsítvány készítésével és pályázatírással is.
1. Megújuló 1.2 Napenergia
Baumann Mihály Energetikai auditor
Cím: Pécsvárad
Telefon: 30/956-9835
Fax:
Email: baumann@pmmik.pte.hu
Weblap:
Kapcsolattartó: Baumann Mihály
Beszélt nyelvek: német
Energiagazdálkodási szakember, aki alkalmas az épületek energiagazdálkodásának, épületenergetikai hatékonyságának vizsgálatára és jogosult épületenergetikai auditjelentés elkészítésére.
2. Energiahatékonyság 2.4 Épületenergetikai 2.5 energetikai audit
Bausoft Pécsvárad Kft.
Cím: 7720 Pécsvárad, Pécsi út 49.
Telefon: 30/956-9835
Fax:
Email: baumann@pmmik.pte.hu, bm@bausoft.hu
Weblap: www.bausoft.hu
Kapcsolattartó: Baumann Mihály
Beszélt nyelvek: angol
Cégünk épületgépészeti tervező programokat készít és terjeszt, valamint nyújt ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat. Továbbá a profilunk épületszerkezetek hőtechnikai és páradiffúziós számításai, épületek fűtési hőszükséglet számítása, épületek nyári hőterhelés számítása, épületenergetikai számítások, épületenergetikai tanúsítás.
2. Energiahatékonyság 2.4 Épületenergetikai 2.5 energetikai audit
Béry András egyéni vállalkozó
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Zala utca 6.
Telefon: 304 223 202
Fax:  92 596 550
Email: motorgeneral@t-online.hu
Weblap:
Kapcsolattartó: Béry András
Beszélt nyelvek:
Motorfelújítással foglalkozom. Nagy jövőt látok a megújuló energiákban, ezért vállalkozásom vákuum csöves napkollektorok forgalmazásával bővítettem
1. Megújuló 1.2 Napenergia
Bio plin Baranja Kft.
Cím: Tina Ujevića 17 31327 Bilje
Telefon: 091 111 0 666
Fax: 031 206 644
Email: srecko.kukic@gmail.com
Weblap:
Kapcsolattartó: Srečko Kukić
Beszélt nyelvek: angol és horvát
Fő profilja a biogáz üzemekbe történő beruházás. A biogáz szerves anyagok levegőtől elzárt (anaerob) lebomlása során keletkező gázelegy, amely mintegy 50-70 % metánt tartalmaz. További összetevői: 30-40% szén-dioxid, vízgőz és (kis mennyiségben) kénhidrogén. A metántermelő mikróbák számára a nedves, levegőtől elzárt környezet a megfelelő. Ekkor a szerves anyagokat életfolyamataik során lebontják, és biogáz képződik. A természetes biogáz képződés példái: mocsárgáz, elöntött rizsföldeken keletkező biogáz, hulladék lerakó telepen termelődő depóniagáz, kérődző állatok, termeszek, bálnák emésztőrendszerében keletkező biogáz, szennyvíziszap rothasztóban keletkező biogáz. A biogáz képződése 3 szakaszban valósul meg. Az első lépésben a szerves anyagban található fehérjék, zsírok és szénhidrátok egyszerűbb vegyületekre (aminosavakra, zsírsavakra, cukrokra) bomlanak le. A második lépcsőben az acetogén baktériumok munkájának eredményeként ezekből az anyagokból szerves savak (ecetsav, propionsav, vajsav), hidrogén és nyomokban alacsony szénatom számú alkoholok, aldehidek jönnek létre. A harmadik szakaszban a metántermelő mikroorganizmusok nagyobb csoportja a szerves savakat metánná, szén-dioxiddá és vízzé bontja le. A metanogének egy másik csoportja ugyanekkor a keletkező szén-dioxid egy részét az acetogének által termelt hidrogén felhasználásával alakítja át metánná. A biogáz üzemben ezek a lépcsők nem különülnek egymástól, egyszerre vannak jelen, ez az oka a biogáz üzemek érzékeny biotechnológiai egyensúlyának.
1. Megújuló 1.1 Biomassza 1.2 Napenergia 1.3 Vízenergia 1.4 Szélenergia 1.5 Geotermális energia
Centar energije Kft.
Cím: Reisnerova 64 Osijek 31000
Telefon: +385 31 200 295
Fax: +385 31 200 295
Email: info@centar-energije.com
Weblap: www.centar-energije.com
Kapcsolattartó: Janoš Seleši
Beszélt nyelvek: angol és horvát
A Centar energije Kft. 2010. április 7-én alapult eszéki székhellyel. Székhelyén, Osijek-ben egy üzleti és oktatási központban tevékenykedik, melynek feladata a tudás és tapasztalat átadása, egy franchise üzlet formájában. Érdekelt központi fűtési rendszerek, napelemes rendszerek, mechanikus rendszerek üzembe helyezésében. Kik vagyunk mi? Mi a Centear energije Kft. csapata vagyunk, a megújuló energia rajongói. Minden nap új technológiák felkutatásával és az új utak keresésével foglalkozunk, hogy a különböző épületekben energia-hatékony rendszerek valósulhassanak meg. Csapatunk talán csak néhány emberből áll, de keményen dolgozunk, és mindent megteszünk, hogy a megújuló energiaforrások terén fejlődést érjünk el.
1. Megújuló 1.1 Biomassza 1.2 Napenergia 1.3 Vízenergia 1.4 Szélenergia 1.5 Geotermális energia 2. Energiahatékonyság 2.1 Háztartási 2.2 Intézményi, vállalkozói 2.3 Ipari 2.4 Épületenergetikai 2.5 energetikai audit
DENDROENERGIA KFT.
Cím: 7570 Barcs, Rákóczi u. 57.
Telefon: 20/317 0987
Fax:
Email: dendroenergia@freemail.hu
Weblap:
Kapcsolattartó: Sebeszta Gábor
Beszélt nyelvek: angol, német
A társaság fő tevékenysége műszaki, mérnöki tevékenység, tanácsadás. A kft. elsősorban megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztéssel, tervezéssel, ezekhez kapcsolódó pályázatírással, projektmenedzsmenttel foglalkozik, amelyen belül különös figyelmet szentel a biomassza energetikai hasznosítására. A Dendroenergia Kft. segíthet a következő feladatok megoldásában:  Komplex biomassza alapanyag feltárás (erdészeti és mezőgazdasági területen) az egyes energetikai projektek döntés-előkészítéséhez és megvalósításához (előrejelzéssel, kockázatbecsléssel),  Energetikai beruházások döntés-előkészítése gazdasági, piaci elemzés az alapanyagoktól a logisztikán keresztül a forrásfeltárásig,  Erőművi, fűtőművi és egyéb biomassza tüzelőanyag keresletének, kínálatának, valamint árának meghatározott időszakra vonatkozó éves előrejelzése,  Energetikai faültetvényekhez, energianövényekhez kapcsolódó tervezési, megvalósítási, tanácsadási szolgáltatás (megvalósíthatósági, piacfeltárási és elemzési tanulmányok),  Kutatás-fejlesztési, innovációs pályázatok előkészítése, megírása, koordinálása,  Energetikai pályázatok előkészítése, megírása, koordinálása.
1. Megújuló 1.1 Biomassza
Dilex 2009 Kft
Cím: 7479 Sántos, Sántosi u. 1.
Telefon: 20/912 0266
Fax:
Email: info@kaposfarm.hu
Weblap:
Kapcsolattartó: Dr. Bíró István
Beszélt nyelvek: orosz
Tüzifagyártás. Hagyományos erdőgazdálkodásból származó speciális tűzifa, mint energetikai faanyag kitermelése, szállítása és értékesítése. Választékok: 1 méteres, 2 méteres, sarangolt, máglyázott, kuglizott, hasított.
1. Megújuló 1.1 Biomassza 1.2 Napenergia 1.3 Vízenergia 1.4 Szélenergia 1.5 Geotermális energia 2. Energiahatékonyság 2.1 Háztartási 2.2 Intézményi, vállalkozói 2.3 Ipari 2.4 Épületenergetikai 2.5 energetikai audit 3 Környezetvédelmi technológiák 3.1 Hulladékgazdálkodás 3.2 Vízvédelem 3.3 Levegőtisztaság védelem 3.4 Természet és tájvédelem 3.5 Környezetvédelmi auditálás 3.6 Szennyvíz kezelés